Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти німецька › Айнтопф із яловичини
Айнтопф із яловичини

Айнтопф із яловичини

Сьогодні пропонуємо вам приготувати чудову страву айнтопф. Але не всі знають що це таке. Слово айнтопф своїм морфологічним звучанням відразу говорить саме за себе. Правильно, це страва німецької кухні. По суті вона заміняє собою першу і другу страву. За своєю консистенцією - це густий суп, який варити будемо на яловичому бульйоні. Насправді, страва універсальна. Її можна вживати в якості обіду або вечері. До того ж, готують цю страву різними способами і додають найрізноманітніші інгредієнти. До речі, страву айнтопф традиційно готують не тільки в Німеччині, але і в багатьох інших європейських країнах. В інших країнах разом із зміною складу інгредієнтів змінюється, звичайно, і назва самої страви.

Кількість порцій 8
Час приготування 120 хв

  1. 1. Яловичина — 800 г.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Картопля — 200 г.
  4. 4. Сало топлене — 4 ст. л.
  5. 5. Борошно — 2 ст. л.
  6. 6. Оцет — 1 ст. л.
  7. 7. Пиво світле — 0,5 л.
  8. 8. Бульйон сухий — 2 ч. л.
  9. 9. Кетчуп — 2 ст. л.
  10. 10. Томатна паста — 1 ч. л.
  11. 11. Зелень петрушки — 1 ст. л.
  12. 12. Лавровий лист — 1 шт.
  13. 13. Чебрець сушений — 1 ч л.
  14. 14. Сіль — за смаком
  15. 15. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю дрібно порізати, обсмажити в 2 столових ложках топленого сала, зняти зі сковороди.

  2. Нарізати невеликими шматочками яловичину, обваляти в борошні і смажити на сильному вогні в тому ж салі, потім вийняти.

  3. Для соусу в жир додати оцет і 2/3 кількості пива, додати сухий бульйон, кетчуп і томатну пасту. Перемішати і прокип'ятити. Додати петрушку, лавровий лист і чебрець, посолити і поперчити.

  4. Форму змастити салом і викласти в неї шарами м'ясо, порізану картоплю і цибулю. Залити соусом і пивом, що залишилось.

  5. Тушкувати, накривши кришкою, в розігрітій до 180°C духовці 90 хвилин.