Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Лобіо

Лобіо

Лобіо до нас прийшло з Грузії. Як і всі страви цієї кухні, воно відрізняється великою кількістю прянощів. Але це тільки робить страву більш смачною і навіть особливою. Лобіо можна робити з різної квасолі: як молодої, так і вже достиглої, червонох. Також лобіо в Грузії - це загальна назва квасолі (мабуть, від цього і пішла назва страви). І хоч у цій страві немає м'яса (як зазвичай буває в грузинській кухні), але як багато тут різних овочів і трав! Вони так чудово наповнюють страву, що її цілком можна приймати як самостійну. До того ж квасоля дуже ситна, і робить такою всю страву. Тож якщо вам грузинська кухня до душі, тоді ще один рецепт летить у вашу записну книжку.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Біла суха квасоля — 500 г.
  2. 2. Цибуля велика — 1 шт.
  3. 3. Перець солодкий червоний — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Очищені волоські горіхи — 50 г.
  6. 6. Товчений часник — 2 зубчики
  7. 7. Олія рослинна — 2 ст. л.
  8. 8. Кетчуп — 3 ст. л.
  9. 9. Свіжа нарізана кінза — 2 ст. л.
  10. 10. Сухий базилік — 2 щіпки
  11. 11. Сухий чебрець — 2 щіпки
  12. 12. Лист лавровий — 1 шт.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Червоний перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Квасолю замочити у воді на ніч. Промити і варити з лавровим листом 1,5 год. Воду злити. Лук і перець нарізати кубиками, моркву – соломкою.

  2. Обсмажити цибулю і моркву в розігрітому маслі 4 хв. Додати перець, кетчуп і всі прянощі, готувати 5 хв. Горіхи розтовкти в ступці, додати до овочів, перемішати.

  3. До овочів додати квасолю, кінзу і подрібнений часник. Прогріти 4 хв.