Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти грецька осінь › Грецький суп із чечевиці
Грецький суп із чечевиці

Грецький суп із чечевиці

Грецький суп із чечевиці став дуже популярним останнім часом. У приготуванні цей суп досить простий. І складається він з мінімуму інгредієнтів. Але користь вашому організму він принесе чималу. Адже чечевиця містить в собі дуже багато рослинного білка, який легко засвоюється організмом. Також чечевиця містить менше жиру, ніж, наприклад, горох і є відмінним джерелом заліза. Фолієвої кислоти в чечевиці міститься в кілька разів більше, ніж у будь-якому іншому продукті. Також в чечевиці міститься клітковина, яка сприяє поліпшенню травлення. Чечевиця в цілому дуже сприятливо впливає на організм. Тому, з'ївши суп із чечевиці, ви порадуєте свій організм в першу чергу.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Чечевиця — 200 г.
  2. 2. Часник — 5 зубчиків
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Коріандр — 0.5 ч. л.
  5. 5. Морква — 4 шт.
  6. 6. Цукор — 1 ч. л.
  7. 7. Овочевий бульйон — 300 мл.
  8. 8. Томатна паста — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Лимон — за смаком
  12. 12. Олія соняшникова — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити чечевицю, залити водою на 4 см. вище рівня крупи і варити впродовж 15 хвилин на невеликому вогні.

  2. Почистити цибулю, нарізати кубиками, часник почистити і розчавити пласкою стороною ножа, моркву розрізати вздовж на 4 частини і нарізати часточками.

  3. Розігріти в сковороді олію (краще оливкову), обсмажити часник і цибулю, потім додати моркву, присипати її цукром, додати коріандр. Готувати протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Додати до чечевиці гарячий бульйон, посолити, потім додати томатну пасту, овочі з сковороди і варити все на середньому вогні 20 хвилин, до м'якості чечевиці.

  5. За п'ять хвилин до закінчення варіння перевірити на сіль, якщо треба - досолити, потім додати чорний перець.

  6. Готовий суп прикрасити лимоном.