Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти англійська яйця › Йоркширський пудинг
Йоркширський пудинг

Йоркширський пудинг

Йоркширський пудинг - національне блюдо Англії, свою назву отримало на честь графства Йоркшир на півночі країни. Це булочка з хрусткою скоринкою і м'якою повітряною начинкою, солоної на смак. Цей пудинг прекрасно гармонує з будь-якими видами м'яса. Його часто подають разом з ростбіфом, біфштексом або стейком, тушкованими овочами. Подавати страву потрібно остиглою до кімнатної температури. В якості підливи до неї часто використовують соус, який залишився після приготування м'яса. Під час запікання в пудингу утворюються поглиблення, які фарширують різними начинками. Це може бути сир, гриби, червона ікра, паштет, варення, згущене молоко або будь-яка інша начинка на ваш смак.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно — 125 г.
  2. 2. Молоко — 75 мл.
  3. 3. Вода — 75 мл.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Вершкове масло — 2 ст. л.
  6. 6. Сіль — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця злегка збити виделкою, посолити, влити половину молока, змішаного з водою. Всипати просіяне борошно. Розтерти вінчиком, щоб не залишилося грудочок.

  2. Влити решту рідини, злегка збити вінчиком. Залишити при кімнатній температурі на 20 хвилин.

  3. У кожну формочку покласти по шматочку масла і поставити в розігріту до 220°C духовку на 5 хвилин.

  4. Наповнити форми борошном на третину. Повернути в духовку і випікати 15 хвилин. Готові пудинги повинні мати вигляд тарілочок з поглибленням для начинки.