Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти холодильник середній європейська зима › Мус із курячої печінки з коньяком
Мус із курячої печінки з коньяком

Мус із курячої печінки з коньяком

Мус із курячої печінки з коньяком за зовнішнім виглядом нагадує звичайний паштет із курячої печінки, але відмінності його за смаковими якостями незаперечні. Спробувавши приготований мус, Ви відразу ж відчуєте його ніжну структуру, яка виходить завдяки додаванню збитих вершків. Щоб ще підсилити це відчуття ніжного крему - можна протерти мус через сито. Коньяк додає в блюдо свою неповторну смакову нотку. При подачі до столу мус із курячої печінки можна помістити в тарталетки або намазати на тости.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Печінка куряча — 450 г.
  2. 2. Цибуля зелена — 2 ст. л.
  3. 3. Коньяк — 70 мл.
  4. 4. Вершки збиті — 70 мл.
  5. 5. Сіль — 0,5 ч. л.
  6. 6. Перець чорний духмяний мелений — 5 г.
  7. 7. Перець чорний мелений — 5 г.
  8. 8. Масло вершкове — 120 г.
  9. 9. Кмин мелений — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку нарізати середніми шматочками. Розігріти сковороду на вогні, покласти 2 ст. л. вершкового масла, розтопити, викласти на сковороду печінку і подрібнену зелену цибулю. Обсмажувати протягом 2-3 хвилин, перекласти в блендер.

  2. Налити в сковороду коньяк, готувати, поки об'єм не зменшиться до 3 ст. л. Після чого, перелити його в блендер.

  3. Також в блендер додати вершки, всипати спеції, подрібнити до однорідної маси.

  4. Додати в блендер залишки вершкового масла кімнатної температури, повторно збити.

  5. Перетерти масу через сито, за смаком додати сіль і перець. Викласти в банку, накрити пергаментом, поставити в холодильник на 2-3 години.