Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська закуски › Закуска з кабачків з часником і помідорами
Закуска з кабачків з часником і помідорами

Закуска з кабачків з часником і помідорами

Хто з нас не любить кабачки. Вони завжди нагадують нам про сонце, море вітамінів та літо. Закуска з кабачків з часником і помідорами може стати найулюбленішою стрвою всієї родини. Легкі в приготуванні і по калорійності, ароматні і поживні кабачки стануть і повноцінним обідом, і хорошою закускою. Повні вітамінів овочі подарують вам заряд бадьорості і сили. Також кабачки дуже добре підходять людям, які страждають на кишкові захворювання. А часник хоч і здається таким страшним і відлякуючим, насправді робить смак страви більш пікантним і цікавим. До речі, часник ще й відмінний афродизіак. Як кажуть, пальчики оближеш!

Кількість порцій 12
Час приготування 50 хв

  1. 1. Кабачки — 3 шт.
  2. 2. Помідор — 2 шт.
  3. 3. Петрушка — 25 г.
  4. 4. Кріп — 25 г.
  5. 5. Часник — 6-8 зубків
  6. 6. Олія соняшникова — 2-3 ст. ложки
  7. 7. Оцет столовий — 1-2 ст. ложки
  8. 8. Майонез — 2 ст. ложки
  9. 9. Борошно — 6-8 ст. ложек
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Три середніх кабачки помити, почистити верхній шар шкірки, порізати кружечками. Товщина кружечка повинна бути близько 1,2 см. Якщо нарізати тонше, кружечки не триматимуть форму. Кабачки споолити і залишити на 20 хвилин пустити сік. Потім рідину злити.

  2. На сковороді розігріти олію. Кружечки кабачка умочити в борошно. Обсмажити кружечки з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки. Готові кабачки можна вільно проткнути виделкою.

  3. Обережно розкласти підсмажені кабачки на тарілку в один шар. Часник почистити і роздавити часниковим пресом.

  4. Змішати часник з олією, оцтом. Можна додати трохи солі. Змастити кожен кружечок кабачка часниковим соусом. Помідор нарізати впоперек тонкими часточками.

  5. Намалювати майонезом сіточку або будь-який інший візерунок за бажанням. Кріп і петрушку нарізати не надто дрібно. Рясно посипати нашу закуску з кабачків. Смачного!