Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська м'ясо весна › Тефтелі з гречкою
Тефтелі з гречкою

Тефтелі з гречкою

Тефтелі – настільки поширена страва, що присутня практично у всіх кухнях світу під різними назвами. Ситні і апетитні, вони складають гідну конкуренцію звичним котлетам, фрикаделькам, голубцям. Всіма улюблені м'ясні кульки смажать, запікають, тушкують у соусах, готують на пару. Класичний рецепт тефтелей включає м'ясний фарш і рис. Давайте відійдемо від звичних стереотипів. Пропонуємо Вашій увазі тефтелі з гречкою. Оригінальний рецепт настільки Вас здивує, що Ви не раз захочете приготувати цю просту, але дуже смачну страву. Соковитість тефтелям надає наявність лука у фарші. Урізноманітніть блюдо і додайте в тефтелі моркву і дрібно нарубану зелень.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Фарш м'ясний — 500 г.
  2. 2. Крупа гречана — 100 г.
  3. 3. Яйце куряче — 1 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Борошно пшеничне — за смаком
  8. 8. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці фарш і яйце. Перемішати.

  2. Відварити гречку до напівготовності. Подрібнити цибулю.

  3. Додати до суміші фаршу яйця, гречку та цибулю, посолити і поперчити за смаком. Перемішати до однорідної консистенції. Додати 1-2 ст. л. холодної води, для більшої соковитості.

  4. Сформувати із суміші кульки, обваляти їх у борошні, обсмажити в олії на розігрітій сковороді.