Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська випічка весна › Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею
Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею

Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею

Листковий пиріг із соковитою зеленою начинкою зі шпинату і спаржі є прекрасною альтернативою звичним пиріжкам. Інгредієнти спаржа і шпинат стали відомими завдяки французьким кулінарним традиціям. Вони багаті вітамінами і надають благотворну дію на загальний стан організму. Так, спаржу вважають «овочем краси», оскільки вона зміцнює волосся і запобігає появі зморшок. А любителям шпинату не загрожують проблеми із зором. Також він – гарант міцного сну і дозволить позбутися стресу і перевтоми. Додавання вершків у пиріг робить страву соковитою і по-особливому смачною.

Кількість порцій 3
Час приготування 60 хв

  1. 1. Шпинат — 1 кг.
  2. 2. Масло вершкове — 2 ч. л.
  3. 3. Тісто листкове — 150 г.
  4. 4. Вершки — 3,5 ст. л.
  5. 5. Спаржа — 200 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вимити листя шпинату, перекласти в каструлю, додати сіль, поставити на вогонь, довести до кипіння, готувати 8-10 хвилин, постійно помішуючи.

  2. Викласти шпинат в друшляк, перекласти на паперовий рушник, обсушити, після чого дрібно нарізати.

  3. Покласти на розігріту сковороду вершкове масло, висипати шпинат і вилити вершки. Ретельно перемішати.

  4. Окремо зварити спаржу в підсоленій воді, після чого остудити і нарізати.

  5. Викласти тісто на застелене папером деко, викласти шпинатно-вершкову суміш зі сковороди, зверху викласти спаржу, зверху накрити листом тіста. Випікати 15-20 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.