Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній італійська весна › Вершкова паста з шинкою
Вершкова паста з шинкою

Вершкова паста з шинкою

Вам набридли одноманітні макарони або локшина? Тоді приготуйте смачну страву – вершкову пасту з шинкою. Паста, безсумнівно, є одним з найбільш популярних і улюблених страв в Італії. Приготувати її зовсім нескладно. Ароматна заправка з ніжних вершків, грибів і помідорів черрі робить цей рецепт по-особливому вишуканим і святковим. Пікантність і м'який смак страві надають соковиті скибочки шинки, спаржа і зелений горошок. Завершує образ стружка гострого пармезану і листя свіжої петрушки. І наостанок порада: на етапі приготування вершкового соусу додайте трохи часнику. Обсмажте його разом з іншими інгредієнтами. І ваша страва заграє новими смаковими нотками.

Кількість порцій 3
Час приготування 50 хв

  1. 1. Спаржа — 300 г.
  2. 2. Вершкове масло — 2 ст. л.
  3. 3. Шинка — 120 г.
  4. 4. Гриби гливи — 300 г.
  5. 5. Морожений зелений горошок — 200 г.
  6. 6. Вершки — 200 мл.
  7. 7. Помідори черрі — 16 шт.
  8. 8. Паста — 450 г.
  9. 9. Пармезан — 100 г.
  10. 10. Петрушка — 2 ст. л.
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулину дрібно нарізати і обсмажити в 1 ст. л. вершкового масла. Додати нарізані гливи і обсмажити 5 хвилин. Посолити гриби.

  2. Спаржу нарізати великими шматками навскоси. Стебла без головок відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Воду злити.

  3. На сковороді в 1 ст. л. вершкового масла обсмажити шинку 2 хвилини, додати зелений горошок, головки спаржі і вершки. Все проварити 3 хвилини.

  4. Додати смажені гриби, відварені стебла спаржі і дати покипіти 2 хвилини. Зняти з вогню і додати помідори черрі, розрізані навпіл.

  5. Відварити пасту в підсоленій воді. Злити воду.

  6. Викласти пасту в сковороду з соусом, акуратно перемішати і нагріти. Посипати петрушкою і пармезаном.