Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита вечірка шоколад осінь › Шоколадно-вафельний торт
Шоколадно-вафельний торт

Шоколадно-вафельний торт

Гості на порозі, а частування до чаю немає? Не біда. Пропоновані ласощі відносяться до тієї категорії домашньої випічки, яка готується швидко і без жодних зусиль. Всього одна година і на Вашому столі буде дуже смачна прикраса – шоколадно-вафельний тортик. Буде чим порадувати домочадців і здивувати гостей. Вафельну крихту можете приготувати самостійно, подрібнивши вафлі за допомогою блендера. У цьому випадку краще всього використовувати шоколадні вафлі, тоді в додаванні какао немає необхідності. Перед подачею до столу можете прикрасити торт тертою апельсиновою цедрою або какао-порошком. Такий тортик може зберігатися в холодильнику не більше трьох днів.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Вафлі ванільні подрібнені — 100 г.
  2. 2. Масло вершкове — 3 ст. л.
  3. 3. Какао-порошок — 2 ч. л.
  4. 4. Шоколад гіркий — 100 г.
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Цукор — 2 ч. л.
  7. 7. Вершки 30% — 1,5 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Екстракт ванільний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 175°C. Форму для випічки змастити маслом. Розтопити вершкове масло на водяній бані, додати в масло какао-порошок, вмішати також вафельну крихту. Викласти у форму, розподілити по всій поверхні форми. Поставити в духовку на 10 хвилин. Після, остудити протягом 15 хвилин.

  2. Шоколад поламати на маленькі шматочки, покласти в каструлю, поставити на невеликий вогонь. Розтопити шоколад, після остудити протягом 5 хвилин.

  3. У мисці змішати яйця, вершки і цукор, додати сіль і ванільний екстракт. Збити міксером суміш. Вона повинна загуснути, після додати суміш у розтоплений шоколад, перемішати.

  4. Вилити шоколадно-яєчну суміш у форму з вафельних коржів, поставити в духовку на 20-25 хвилин.

  5. Дістати торт із духовки, не виймаючи його з форми, дати охолонути протягом 2 годин, нарізати корж на три частини, викласти один на другий, так, щоб вийшов торт, після поставити в холодильник на 4 години.