Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита єврейська літо › Салат із баклажанів з кропом і часником
Салат із баклажанів з кропом і часником

Салат із баклажанів з кропом і часником

Незвичайний і дуже поживний салатик. Такий салат дуже добре подавати в якості основної страви, так як він досить ситний через те, що перці і баклажани смажаться. Тому, якщо це вечеря в колі сім'ї можна сміливо подавати такий салат в якості основної страви. Не бійтеся все остануться ситі і задоволені. До того ж на ніч не можна сильно переїдати. Якщо ж у вас намічається святковий стіл, тоді такий салат з баклажанів з кропом і часником відмінно зійде в якості закуски. Смак салату виходить дуже насичений і яскравий. Перед подачею салат можна прикрасити зеленню: базиліком, кропом, петрушкою. Приємного апетиту!

Кількість порцій 7
Час приготування 120 хв

  1. 1. Баклажани — 3 шт.
  2. 2. Сіль — 3 ст. л.
  3. 3. Перець болгарський червоний — 3 шт.
  4. 4. Олія оливкова — 9 ст. л.
  5. 5. Часник — 8 шт.
  6. 6. Кріп — 0,25 ст.
  7. 7. Оцет — 3 ст. л.
  8. 8. Цукор — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани нарізати кубиками, змішати їх з сіллю. Викласти в друшляк, залишити на 1 годину.

  2. Розігріти сковороду-гриль, викласти перці. Смажити 25 хвилин, перевертати кожні 5 хвилин, до м'якості перців. Перекласти в миску, накрити зверху харчовою плівкою, залишити на 15 хвилин. Зняти шкірку, очистити від насіння. Нарізати кубиками.

  3. Промити баклажани під холодною водою, просушити паперовими рушниками.

  4. Поставити сковороду на середній вогонь, налити 3 ст. л. оливкової олії, обсмажити баклажани з подрібненим часником по 5 хвилин, трьома порціями, до золотистого кольору. Смажені баклажани перекласти на паперовий рушник.

  5. У великій мисці змішати баклажани, нарізані перці, кріп і влити оцет. Ретельно перемішати і поставити на ніч у холодильник.