Різото з червоним вином
Різото - це традиційна страва італійської національної кухні, головним інгредієнтом якої є рис. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису, найбільш підходящий для різото. Від цього багато в чому залежить, якою вийде Ваша страва. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Насправді варіантів різото багато. У цієї страви немає точно визначеного переліку інгредієнтів і їх співвідношення. Головне - це спосіб приготування рису. Запропонований рецепт - один із найбільш простих варіантів різото. Порада: дуже важливо додавати бульйон порціями. Наступну порцію бульйону додають в той момент, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію.
- 1. Олія оливкова — 1,5 ст. л.
- 2. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
- 3. Рис — 230 г.
- 4. Вино червоне сухе — 6,5 ст. л.
- 5. Бульйон курячий — 800 мл.
- 6. Масло вершкове — 2 ст. л.
- 7. Сир пармезан — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Поставити на вогонь сковороду, налити оливкову олію, розігріти, висипати на сковороду дрібно нарізану цибулю, обсмажувати протягом 8-10 хвилин.
Всипати рис до цибулі в сковороду, перемішати дерев'яною ложкою. Обсмажувати протягом декількох хвилин.
Бульйон налити в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння. Влити вино в рис на сковороді, після вливати поступово бульйон. Постійно помішуючи, готувати до випаровування рідини. Додаючи потроху бульйон, готувати до м'якості рису.
Зняти сковороду з вогню, додати в рис вершкове масло і пармезан.