Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита легкий весна › Рис із куркою і в'яленими помідорами
Рис із куркою і в'яленими помідорами

Рис із куркою і в'яленими помідорами

Рис з куркою і в'яленими помідорами може сьогодні стояти у вас на столі в якості вечері або обіду. Така повноцінна страва наситить ваш організм всіма необхідними мікроелементами і білками, які містяться в ній. До речі, рис - це найзначніша і важлива злакова культура у світі. Його походження і історія невідомі, але відомо, що довгий час рис був основною їжею для більш ніж половини жителів земної кулі. Можливо, він виник від дикої трави, що росте у підніжжя Східних Гімалаїв і в околицях Ірраваді і Меконгу. До речі, в Індії рис займає чверть всіх посівних площ. У південній та східній Індії рис - це основа щоденного раціону людей.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Середньозернистий рис — 600 г.
  2. 2. В'ялені помідори — 350 г.
  3. 3. Солодкий перець — 280 г.
  4. 4. Курячий бульйон — 500 мл.
  5. 5. Куряче філе — 350 г.
  6. 6. Листя базиліка — за смаком
  7. 7. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  8. 8. Цукіні — 1 шт.
  9. 9. Оливкова олія — за маком
  10. 10. Часник — 2 зубчики
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. Цукіні також нарізати дрібними кубиками.

  2. Куряче філе відварити, остудити і порізати на середні шматочки.

  3. Солодкий перець акуратно підсмажити над духовкою, поки не лопне і не потемніє шкурка, потім його обернути фольгою на 4 хвилини.

  4. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Висипати в неї порізану цибулю і кубики цукіні і обсмажити 3-4 хвилини.

  5. Додати добре промитий і просушений рис і гарненько перемішати.

  6. До в'ялених помідорів додати кілька зубчиків часнику, потертих на дрібну терку і перетерти їх в пасту.

  7. У сковороду додати пасту з помідорів і зверху викласти перець, нарізаний на смужки.

  8. Все це залити курячим бульйоном і готувати приблизно 10-15 хвилин.

  9. Потім додати нарізане філе. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати відстоятися 5 хвилин.

  10. Готову страву посипати нарізаними листями базиліка і подавати.