Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита плита європейська вечеря › Рататуй з кальмаром
Рататуй з кальмаром

Рататуй з кальмаром

«Ароматно, яскраво, насичено». Ось такі асоціації виникають, коли згадуєш про цю традиційну овочеву страву родом з французького Провансу. Вона стала настільки популярною, що навіть увічнена в однойменному мультфільмі. За технологією приготування і складом інгредієнтів цей кулінарний шедевр дуже нагадує угорське лечо. Ви вже здогадалися? Відкриваємо перед Вами всі карти: мова піде про рататуй – запечену в духовці суміш з перців, кабачків, баклажанів і томатів. Ну і, звичайно ж, пряні середземноморські спеції, що створюють неперевершений аромат. Загалом, класика світового вегетаріанського меню. Однак без приємних експериментів не обійтися: додаємо морський делікатес – ніжний кальмар.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Олія оливкова — 25 мл.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 120 г.
  3. 3. Перець болгарський — 120 г.
  4. 4. Цукіні — 400 г.
  5. 5. Помідори — 400 г.
  6. 6. Часник — 20 г.
  7. 7. Кальмари — 400 г.
  8. 8. Вода — 50 мл.
  9. 9. Суміш перців — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кальмари ошпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати кальмар кільцями.

  2. Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати соломкою або кубиками.

  3. Цукіні помити, очистити від шкірки і нарізати скибочками або кубиками. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  4. Цибулю і часник обсмажити на рослинній олії. Потім додати болгарський перець, цукіні, помідори і готувати 4-5 хвилин.

  5. Додати води, накрити кришкою і готувати 10 хвилин. Потім додати кальмар, спеції і тушкувати близько 2 хвилин.