Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська десерти › Сливово-яблучне варення
Сливово-яблучне варення

Сливово-яблучне варення

Як же часто взимку ми сумуємо за літом, за теплом і морем фруктів... А щоб знову відчути аромати і смак літа, достатньо всього лише відкрити баночку з фруктовим або ягідним варенням. Прекрасним варіантом буде поєднання слив і яблук. Адже в кінці літа і початку осені цих фруктів предостатньо. Їх велика кількість як в садах, так і в супермаркетах і на ринках. Безумовно їх потрібно вдосталь наїстися влітку, але не забудьте заготовити хоча б кілька баночок на зиму! Гарячий чай зі сливово-яблучним варенням зігріють вас в зимовий холодний вечір. Воно чудово підійде для тостів або грінок, а також для начинки, прикраси і прошарків тортів і пирогів.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сливи — 1 кг
  2. 2. Яблука — 1 кг
  3. 3. Цукор — 600 г
  4. 4. Кислота лимонна — 3 г
  5. 5. Вода — 100 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Фрукти помити. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки. З яблук видалити серцевини і нарізати скибочками.

  2. Покласти яблука та сливи в каструлю, засипати цукром і додати води. Фрукти варити на середньому вогні близько 10-15 хвилин. Потім дати трохи охолонути і подрібнити блендером до стану пюре.

  3. Варити пюре ще близько 15 хвилин. Потім додати лимонну кислоту і проварити ще 5 хвилин. Варення розлити в стерилізовані банки і закрити кришками.