Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита випічка борошно літо › Пиріг з яблуками і манкою
Пиріг з яблуками і манкою

Пиріг з яблуками і манкою

Цей пиріг рекомендується робити ввечері, тоді за ніч він охолоне і повністю просочиться. Яблука краще брати кисло-солодкі, щоб смак пирога був живий, натуральний, з кислинкою. Потерті яблука надають пирогу шаруватість, а якщо порізати їх брусочками, то це додасть їм однорідності. Пиріг виходить дуже смачний і досить ситний, тому відмінно підходить для повноцінного сніданку з чашкою чаю або кави. Пиріг з яблуками і манкою дуже легко готується, так як не потрібно готувати тісто і на цьому істотно заощаджується час приготування. Перед подачею пиріг присипають цукровою пудрою, прикрашають ягодами або кулькою морозива.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Крупа манна — 200 г.
  3. 3. Цукор — 150 г.
  4. 4. Кориця — 1 ч. л.
  5. 5. Сода — 0,5 ч. л.
  6. 6. Молоко — 200 мл.
  7. 7. Яблука — 5 шт.
  8. 8. Сік лимонний — 2 ст. л.
  9. 9. Масло вершкове — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці борошно, манну крупу, 120 г. цукру і соду. Перемішати.

  2. Яблука очистити від шкірки і серцевини, натерти на тертці. Скропити яблучне пюре лимонним соком. Додати до яблук цукор, що залишився і корицю.

  3. Змастити форму маслом, викладати суміш необхідно шарами, спочатку шар борошняної суміші, після - шар яблучного пюре. Повторити так кілька разів, самий верхній шар повинен бути яблучний.

  4. Залити пиріг киплячим молоком, викласти шматочки вершкового масла.

  5. Розігріти духовку до температури 180-200ºС, випікати протягом 40-50 хвилин.