Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська яйця осінь › Пиріг мисливський з лісовими грибами
Пиріг мисливський з лісовими грибами

Пиріг мисливський з лісовими грибами

Україна належить до числа країн, де вживання грибів є традиційним. Лісові гриби: рижики, маслюки, білі, підберезники, підосичники, лисички, грузді використовуються в багатьох національних кухнях, адже страви з ними виходять незвичайно ароматними, смачними і ситними. Гриби широко застосовують у випічці, причому з будь-якого тіста. Приготуйте пиріг мисливський з лісовими грибами. У запропонованому рецепті використовується суміш лісових грибів. Грибочки з цибулею, смажені на вершковому маслі з додаванням вершків і гірчиці, стануть чудовим доповненням до смачного, апетитного пирога.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Молоко — 100 мл.
  2. 2. Масло вершкове — 130 г.
  3. 3. Вода — 100 мл.
  4. 4. Борошно пшеничне — 120 г.
  5. 5. Яйце куряче — 5 шт.
  6. 6. Сир твердий — 100 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  10. 10. Вершки 10% — 90 мл.
  11. 11. Зелень — за смаком
  12. 12. Гірчиця — 1 ст. л.
  13. 13. Суміш лісових грибів — 450 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невеликій каструлі змішати молоко і воду, додати 110 г. вершкового масла. Поставити на вогонь, посолити і поперчити за смаком. Всипати борошно, перемішати до однорідної консистенції.

  2. Розігріти духовку до 200ºС. Застелити деко для випікання харчовим папером.

  3. Остудити тісто в каструлі, після чого перекласти в чашу блендера, почати збивати, поступово додаючи по одному яйцю. Одне яйце залишити для змазування. Додати в тісто тертий сир і перець.

  4. За допомогою кулінарного мішка, видавити тісто на деко по спіралі. Змастити зверху збитим яйцем. Випікати в духовці 40 хвилин до золотистого кольору.

  5. Цибулю очистити і подрібнити. Обсмажити на розігрітій сковороді з вершковим маслом. Нарізати гриби, всипати до цибулі на сковороду, готувати до м'якості грибів, додати сіль і перець за смаком. Помішуючи, додати в сковороду вершки і гірчицю. Готувати 2 хвилини, після чого зняти з вогню.

  6. Дістати тісто з духовки, викласти грибну начинку на корж тіста.