Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита сімейне свято мед весна › Пахлава з медовим сиропом
Пахлава з медовим сиропом

Пахлава з медовим сиропом

Східні солодощі відомі й улюблені в усьому світі, а медова пахлава - одна з самих популярних східних солодощів. Пахлава - медові ласощі з горіховим присмаком. Батьківщина цього кондитерського виробу - Османська імперія. Історики стверджують, що перша пахлава була приготована для турецького султана в далекому XV столітті. Складові запропонованого рецепта - тонке листкове тісто, горіхова начинка, медовий сироп. Для спрощення процесу приготування пахлави можна використовувати листкове тісто, яке продають у магазині. Для начинки використовуються волоські горіхи і мигдаль. Після того, як солодкий, ароматний і дуже корисний медовий сироп просочить пахлаву, вона готова.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Горіхи волоські — 200 г.
  2. 2. Мигдаль — 120 г.
  3. 3. Кориця мелена — за смаком
  4. 4. Горіх мускатний мелений — за смаком
  5. 5. Пудра цукрова — 200 г.
  6. 6. Тісто листкове — 360 г.
  7. 7. Масло вершкове — 160 г.
  8. 8. Лимони — 1 шт.
  9. 9. Мед — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти сковороду, обсмажити горіхи до рум'янцю, подрібнити за допомогою качалки, додати спеції, половину цукрової пудри, ретельно перемішати.

  2. Розкласти тісто на столі, розрізати на кілька прямокутних аркушів. Застелити деко для випікання харчовим папером і змастити її маслом.

  3. Розтопити вершкове масло. Викласти кілька аркушів тіста змащуючи кожен топленим маслом на деко. Зверху викласти обсмажені горіхи. Зверху викласти другу половину листів, змащуючи кожен топленим маслом.

  4. Розрізати невеликими квадратами, поставити в духовку на 30-35 хвилин, випікати при температурі 180ºС. У разі, якщо тісто стане швидко темніти, накрити зверху деко фольгою .

  5. Змішати в мисці мед, другу половину цукрової пудри, сік лимона, налити 100 мл води, поставити суміш на вогонь. Нагрівати, поки мед не розчиниться. Варити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин.

  6. Дістати готову пахлаву із духовки, залити зверху приготованим сиропом, дати 1-2 години просочитися пахлаві.