Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська вечеря весна › Квас на апельсинах
Квас на апельсинах

Квас на апельсинах

Квас - це досить стародавній кислий напій у слов'ян. Але перші прототипи його з'явилися ще в Стародавньому Римі і навіть Єгипті. Це було щось середнє між квасом і пивом. Фруктовий квас був популярний у Вавилон . Слов'янам квас відомий вже більше тисячі років. На Русі це був повсякденний напій, його готували різні верстви населення, а наявність квасу в домі було ознакою добробуту. Не дарма було придумало багато різних приказок, прислів'їв і висловів з приводу квасу. Квас на апельсинах - це дещо новий рецепт, він відрізняється від класичного саме додаванням апельсинів. Але це тільки надає напою більш кислий смак, який притаманний квасу. Цей напій буде в пору як в літню спеку, так і в холодну зиму.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Апельсин — 1 шт.
  2. 2. Вода кип'ячена — 3000 мл.
  3. 3. Дріжджі сухі — 12 г.
  4. 4. Цукор — 300 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Апельсин обдати окропом і нарізати на часточки.

  2. Помістити в трилітрову банку.

  3. Туди ж всипати цукор і дріжджі.

  4. Налити воду (кип'ячену, кімнатної температури) і перемішати.

  5. Накрити щільною тканиною і залишити на добу в теплому місці.

  6. Через добу квас процідити і охолодити в холодильнику. Квас на апельсинах готовий!