Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська осінь › Котлети в картоплі під сирною шапкою
Котлети в картоплі під сирною шапкою

Котлети в картоплі під сирною шапкою

Котлети в картоплі під сирною шапкою - відмінна можливість порадувати близьких прекрасним делікатесом. По-перше, це дуже смачно, по-друге - просто і швидко, а по-третє - досить корисно, тому що страви в духовці піддаються не жарінню, а тушкуванню. Дане блюдо за смаком нагадує звичайний картопляний гарнір пюре з котлетами. Але в цьому рецепті ці два інгредієнти з'єднуються разом і зверху покриваються сирної «шапочкою». Це дуже зручно і приголомшливо смачно. Для більш дієтичного варіанту можна замінити картоплю на моркву і використовувати більше сиру, ніж майонезу. Котлети в картоплі під сирною шапкою можна приготувати як на святковий стіл, так і на звичайний обід або вечерю.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Фарш м'ясний — 300 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  3. 3. Олія рослинна — 2 ст. л.
  4. 4. Картопля — 4 шт.
  5. 5. Майонез — 2 ст. л.
  6. 6. Хліб білий — 50 г.
  7. 7. Сухарі панірувальні — 3 ст. л.
  8. 8. Сир твердий — 60 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Скачати з фаршу котлети, обваляти кожну в борошні і сухарях, після чого обсмажити в олії на сковороді.

  2. Відварити очищену картоплю в підсоленій воді. Воду злити, картоплю розім'яти до стану пюре. Сформувати з картопляної маси кульки, кількість яких має бути рівною кількості котлет.

  3. На долоні розкласти картопляну кульку, на неї покласти котлету, загорнути котлету в картопляне пюре.

  4. Натерти сир, додати до сиру майонез, перемішати. На кожну кульку викласти суміш майонезу і сиру, покласти котлети на деко, застелене харчовим папером і змащене олією.

  5. Духовку необхідно попередньо розігріти до температури 180ºС, випікати 15-20 хвилин, до золотистої скоринки.