Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита плита соус › Іспанський соус ромеско
Іспанський соус ромеско

Іспанський соус ромеско

Як і самі іспанці, страви у них " гарячі " і з різними приправами. Соус ромеско не виняток. Каталонці називають його румеску, і вперше приготували вони його дуже давно. З цього можна судити, що соус дуже смачний, раз його готують вже так давно і не тільки на території Іспанії, але і в багатьох країнах. Ось він дійшов і до нас. Так як придуманий він був рибалками, то і їдять його найчастіше з морепродуктами. Але це справа смаку. Гостренький соус підходить і для м'яса теж. Якщо ви хочете якось змінити рецепт, то в ньому легко можна замінити мигдаль на звичайні горіхи, а замість свіжого перцю можна використовувати сушений. У будь-якому випадку соус буде до речі на вашому столі.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Перець болгарський червоний — 1 шт.
  2. 2. Пластівці мигдалю — ½ ст.
  3. 3. Олія оливкова extra virgin — 0,3 ст.
  4. 4. Оцет винний червоний — 2 ст. л.
  5. 5. Вода — 1 ст. л.
  6. 6. Часник — 1 зубчик
  7. 7. Сіль — ½ ч. л.
  8. 8. Перець чорний мелений — ¼ ч. л.
  9. 9. Перець чилі — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти гриль. Викласти в нього червоний перець і, перевертаючи, смажити приблизно 10 хвилин, поки шкірка не почне підгорати. Перекласти перець в пластиковий пакет і залишити на 10-15 хвилин. Зняти шкірку і очистити від насіння. Порізати на невеликі шматочки.

  2. Добре розігріти сковорідку і підсмажити пластівці мигдалю до золотистого кольору.

  3. У блендер покласти нарізаний перець, мигдаль, оливкову олію, оцет, воду, подрібнений часник, сіль, перець і дуже дрібно нарізаний чилі. Подрібнити до однорідної маси.