Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній молоко вечеря › Гарячий молочний напій - слем
Гарячий молочний напій - слем

Гарячий молочний напій - слем

У більшості країн, які відзначають Різдво 25 грудня, а це практично вся Європа, це свято припадає на холодний зимовий день. Тому для європейців різдвяний напій має бути традиційно гарячий і зігріваючий. Проте в кожній країні приготування різдвяного напою має свої особливості. Наприклад, у Великобританії та Ірландії на Різдво п'ють глінтвейн, зварений з червоного вина або елю. У Шотландії різдвяним напоєм є соуенс. Ну а в Голландії дуже популярний напій слем, основою якого виступають молоко і спеції. І сьогодні ми вам і розповімо детально, як готується цей чудовий ароматний зимовий та зігріваючий напій.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Молоко — 800 мл.
  2. 2. Гвоздика — 6 бутонов
  3. 3. Цукор — 100 г.
  4. 4. Кориця — 2 палочки
  5. 5. Шафран — за смаком
  6. 6. Мускатний горіх — за смаком
  7. 7. Картопляний крохмаль — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Всі спеції: шафран, гвоздику, мускатний горіх і корицю загорнути в марлю.

  2. Молоко вилити в каструлю, туди ж покласти марлю зі спеціями і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння.

  3. Потім слід томити молоко на повільному вогні хвилин 30, але щоб воно не збігло, потрібно періодично знімати його з вогню, коли воно піднімається до краю каструлі, а потім заново ставити його на вогонь, коли воно опускається.

  4. У цей час крохмал розвести у воді.

  5. Після чого додати в молоко цукор, трохи перемішати і ввести розведений крохмаль тонкою цівкою.

  6. Ще близько 5 хвилин варити напій, а потім зняти каструлю з вогню і дістати марлю зі спеціями.

  7. Потім розлити по келихах напій і подавати гарячим.