Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита узбецька обід › Ханум в курячому бульйоні
Ханум в курячому бульйоні

Ханум в курячому бульйоні

Ханум (друге ім'я «ліниві манти»), національна узбецька страва, яка представляє собою борошняні парові рулетики з щедрою начинкою з м'ясного фаршу та цибулі. В якості начинки використовують також картоплю, гарбуз і інші овочі. Така собі оригінальна альтернатива набридливим пельменям, вареникам і хінкаліям, яку навіть можна подати до святкового столу в якості ситної закуски. Сьогодні – найвдаліший день для сміливих експериментів. Користуючись нагодою, пропонуємо Вам покуштувати грибний ханум у складі поживного супчика із зеленню. Смачно так, що не відірватися. Рекомендуємо приготувати більше рулетиків: одну частину відварити на пару і подати у традиційному вигляді, решту – відправити в курячий бульйончик.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Курка — 500 г
  2. 2. Борошно пшеничне — 150 г
  3. 3. Вода — 30 мл
  4. 4. Сіль — 3 г
  5. 5. Куряче яйце — 1 шт
  6. 6. Печериці — 200 г
  7. 7. Соняшникова рафінована олія — 30 мл
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 30 г
  9. 9. Куркума мелена — 10 г
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку ставимо варити курячий бульйон. Миємо курку і заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо далі на найслабшому вогні, щоб бульйон був прозорим.

  2. Поки бульйон вариться, робимо тісто на ханум. Борошно просіваємо. Кладемо яйце, воду і сіль.

  3. Поки тісто відпочиває, а бульйон вариться, зробимо начинку для ханума. Дрібно нарізаємо печериці.

  4. Потім дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.

  5. Цибулю додаємо до грибів. Ставимо на плиту і тушкуємо під кришкою до готовності, солимо і перчимо. Начинка готова.

  6. До цього часу бульйон звариться. Проціджуємо його, солимо і кладемо куркуму.

  7. Дуже тонко розкочуємо тісто.

  8. На лист викладаємо начинку. Звертаємо рулетом.

  9. Потім рулет розрізаємо на шматочки шириною 2 см. У киплячий бульйон відправляємо ці рулетики і варимо до готовності хвилин 15-20.

  10. Готовий суп розливаємо в тарілки, посипаємо зеленню і подаємо.