Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська м'ясо весна › Яловичі медальйони в коньячному соусі
Яловичі медальйони в коньячному соусі

Яловичі медальйони в коньячному соусі

Смачно приготований шматок м'яса - родзинка будь-якого столу. У цьому рецепті як інгредієнт пропонується використовувати яловичу вирізку. Вирізка - це найбільш цінна частина туші тварини, найбільш ніжне і смачне м'ясо. Найчастіше вирізку смажать, нарізаючи поперек волокон медальйонами. Крім приготування яловичих медальйонів в даному рецепті пропонується приготувати до них коньячний соус, що займе набагато більше часу. Але соус того вартий. До м'ясного смаку медальйонів додадуться нові, незвичайні смакові нотки, і м'ясна страва від цього тільки виграє.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Масло вершкове — 2 ст. л.
  2. 2. Цибуля зелена — 50 г.
  3. 3. Цукор коричневий — 1 ч. л.
  4. 4. Бульйон курячий — 200 мл.
  5. 5. Бульйон яловичий — 100 мл.
  6. 6. Коньяк — 100 мл.
  7. 7. Вершки — 50 мл.
  8. 8. Вирізка яловича — 280 г.
  9. 9. Каперси — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Покласти 1 ст. л. вершкового масла на сковороду, поставити на вогонь, розтопити. Цибулю дрібно нарізати, додати в сковороду, обсмажувати протягом 4 хвилин.

  2. У сковороду всипати цукор, готувати ще 1 хвилину. Влити в сковороду обидва бульйони і коньяк. Довести до кипіння, упарювати рідину до об'єму 100 мл., протягом 20 хвилин. Додати в сковороду вершки. Перемішати. Довести до кипіння, за смаком додати сіль і перець.

  3. М'ясо розрізати на 2 стейка, натерти сіллю і перцем кожен. Покласти 1 ст. л. вершкового масла в розігріту сковороду на середньому вогні, викласти на сковороду м'ясо, обсмажувати протягом 4 хвилин з кожного боку.

  4. Викласти на тарілку м'ясо, залити соусом. Додати каперси.