Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита плита європейська десерти › "Яєчня" з абрикосів
"Яєчня" з абрикосів

"Яєчня" з абрикосів

Яєчня може готуватися не тільки з яєць, а й з абрикос! Цей рецепт – справжній сюрприз. Ця оригінальна страва готується за дуже незвичним рецептом. Ми точно не звикли до таких десертів, саме тому ми ним і цікавимося. Абсолютно нічого складного в приготуванні, економія часу та сил, але в результаті – страва, що заслуговує аплодисментів. Особливо зрадіють діти, можливо, вони навіть захочуть вам допомогти розчиняти желатин і ванільний цукор, або видаляти кісточки з абрикос. Ми перемішуємо суміш желатину і ванільного цукру, вона застигає і... про наступні дії вам розповість наш рецепт. Виглядає десерт майже як справжня яєчня. Прикрашаємо страву ягодами і наш оригінальний десерт готовий.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Цукор ванільний — 10 г.
  2. 2. Абрикоси — 4 шт.
  3. 3. Желатин — 5 г.
  4. 4. Молоко — 120 мл.
  5. 5. Цукор — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Всипати желатин в сотейник з молоком, дати йому набухнути. Поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, нагрівати, поки весь желатин не розчиниться. Зняти з вогню, додати 2 ч. л. цукру і ванільний цукор, перемішати.

  2. Вилити желе на пласку тарілку шаром 0,5 см. Дати застигнути, а потім вирізати з нього 4 однакових овали довжиною 8 см. і шириною 4 см.

  3. Абрикоси вимити, розрізати навпіл, видалити кісточку. У сотейник налити трохи води, всипати цукор, що залишився і довести до кипіння. Зменшити вогонь, покласти абрикоси і, час від часу, перевертаючи їх, готувати 2 хв. Викласти половинки абрикосів на молочне желе так, щоб страва виглядала як яєчня. Прикрасити страву ягодами малини, ожини або червоної смородини.