Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська борошно зима › Французькі млинці
Французькі млинці

Французькі млинці

Час радувати близьких ароматною випічкою. Крепи або французькі млинці – хрусткі трубочки (або конвертики) з ніжних млинців. Млинець повинен вийти дуже тонким, але при цьому міцним і еластичними. Для цього в тісто додають більше яєць і топлене вершкове масло. Рулетики наповнюють начинкою з фруктів, ягід, вершків або джему. Прекрасний варіант смачного і ситного сніданку. Оскільки млинці тонкі і ніжні, важливо не перетримати їх на сковороді. З кожного боку випікати не більше 20-25 секунд. Інакше підгорять. За пропонованим рецептом млинці змащуються лікерним апельсиновим кремом. Вишукано і пікантно, чи не так?

Кількість порцій 4
Час приготування 160 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Молоко — 400 мл.
  3. 3. Цукор — 150 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Сіль — 1 ч. л.
  6. 6. Ванілін — 0,5 ч. л.
  7. 7. Масло вершкове — 175 г.
  8. 8. Апельсини — 2 шт.
  9. 9. Коньяк — 3 ч. л.
  10. 10. Лікер апельсиновий — 6 ст. л.
  11. 11. Олія рослинна — 50 мл.
  12. 12. Какао-порошок — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці борошно з сіллю, додати 1 ст. л. цукру, вбити яйця, перемішати до однорідної маси.

  2. Додати в тісто ванілін, 2 ст. л. топленого вершкового масла, налити молоко. Перемішати ще раз тісто, залишити на 2 години.

  3. Обсмажити млинці на розігрітій сковороді в рослинній олії, з обох сторін.

  4. Висипати цукор в невелику каструлю, поставити на вогонь, нагріти, влити сік апельсинів і додати цедру, покласти вершкове масло, додати коньяк і лікер, а також додати какао-порошок. Варити суміш на маленькому вогні, суміш повинна бути однорідною.

  5. Змастити кожен млинець кремом, згорнути в рулет, викласти млинці на тарілку.