Емпанадас з яйцями, шинкою, оливками і чеддером
Емпанадас - це страва, яка є кулінарним символом Аргентини, хоча справедливості заради відзначимо, що емпанадас люблять і готують по всій території Південної Америки. Так що ж таке емпанадас? Це пиріжки, запечені в духовці. У перекладі з іспанської назва цієї страви означає "загорнутий в тісто". Традиційні аргентинські емпанадас досить великі за розміром: приблизно з долоню. У кожній провінції свої варіанти емпанадас, але скрізь у складі начинки (як і в запропонованому рецепті) присутні маслини і рубані яйця. У цьому рецепті пропонується використовувати готове листкове дріжджове тісто. Кружечків з тіста повинно вийти приблизно 30 штук. Начинки на кожен кружок кладіть по 1 столовій ложці.
- 1. Оливки — 40 г.
- 2. Сир чеддер — 50 г.
- 3. Шинка — 200 г.
- 4. Тісто листкове дріжджове — 750 г.
- 5. Яйце куряче — 2 шт.
- 6. Масло вершкове — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Налити воду в каструлю, покласти яйця, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин, після чого охолодити протягом 5 хвилин під струменем холодної води.
Духовку розігріти до 220°C, деко змастити маслом, вирізати з тіста кружечки. Змішати в мисці нарізані маленькими шматочками яйця, оливки, нарізані шинку і сир. Викласти начинку на кожен кружечок тіста. Згорнути кожен навпіл, защипнути краї.
Викласти пиріжки на деко. Змастити зверху збитим жовтком. Поставити в духовку на 15 хвилин. У разі, якщо пиріжки почнуть швидко рум'янитися, накрити деко фольгою.