Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита духовка борошно зима › Еклери з вершково-сирним кремом
Еклери з вершково-сирним кремом

Еклери з вершково-сирним кремом

Дуже ніжний французький десерт, який обожнюють і дорослі, і діти. А все завдяки тому, що він такий легкий і повітряний. З французької слово "еклер" перекладається як "блискавка". Мабуть завдяки тому, що він спочатку мав довгасту форму. Створений еклер в XVIII столітті французьким кондитером Марі- Антуаном Каремом. З тих пір він поширився по всьому світу і по сьогоднішній день дивує нас своїм казковим смаком. Ми ж пропонуємо вам можливість не тільки насолоджуватися смаком еклерів в кафе або купленими в магазині. А спробуйте приготувати їх самі. Тим більше, що тісто замісити для них дуже легко, а випікаються вони досить швидко. Перед подачею можете посипати цукровою пудрою або полити шоколадом.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 1 ст.
  2. 2. Вода — 1 ст.
  3. 3. Яйце куряче — 4 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 100 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Домашній сир — 200 г.
  7. 7. Цукор — 1 ст.
  8. 8. Ванілін — за смаком
  9. 9. Вершки — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю влити воду, додати масло і сіль. Постійно помішуючи поступово всипати борошно. Зменшити вогонь, розмішати масу до однорідності, зняти з вогню. Дати охолонути, після продовжити змішувати, збивати по одному яйцю.

  2. Змастити деко маслом, за допомогою кондитерського мішка видавлювати тісто розміром з волоський горіх, випікати в розігрітій духовці. Через 10 хвилин після початку випікання, зменшити вогонь, продовжити випікати ще 10-15 хвилин, до підрум'янювання.

  3. Готові еклери повинні охолонути. Для приготування крему в мисці розтерти сир із цукром, додати збиті вершки і ванілін, перемішати. Кондитерським мішком наповнити кожен еклер кремом.