Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита різдво вечеря вегетаріанські страви › Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою
Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою

Датський різдвяний глогг з мигдалем, родзинками і горілкою

Глогг - це гарячий напій з червоного вина з додаванням пряностей. Ви запитаєте чим він відрізняється від глінтвейну ? І ми вам відповімо , що нічим . Просто глогг - це той же самий глінтвейн , тільки поширений на території Швеції , Естонії , Данії , Фінляндії. Хоча одна відмінність , звичайно, мається : над гарячим вином розташовували цукровий шматок і поливали його горілкою. Таким чином під впливом тепла цукор прожарюють і стікав у вино. Тому шведське слово « glödga » означає " розжарювати " . Але сьогодні ми будемо готувати глогг простіше , змішуючи всі інгредієнти разом. Данська різдвяний глогг з мигдалем , родзинками і горілкою відмінно зігріє вас темними зимовими вечорами і підніме вам настрій.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Вино червоне сухе — 750 мл.
  2. 2. Горілка — 75 мл.
  3. 3. Цукор — 75 г.
  4. 4. Кориця — 5 г.
  5. 5. Імбир мелений — 3 г.
  6. 6. Гвоздика — 5 г.
  7. 7. Родзинки — 100 г.
  8. 8. Мигдаль — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вино нагріти, додати спеції, горілку, цукор, мигдаль, родзинки.

  2. Нагрівати на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Потім зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 40 хвилин.

  3. По закінченню часу знову нагріти, але не кип'ятити.