Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній обід › Рис з кумином
Рис з кумином

Рис з кумином

Пропонований простий і швидкий гарнір – яскравий приклад того, як звичайна крупа перетворилася до невпізнання завдяки грамотному додаванню запашних приправ і пряних спецій. Неймовірно ароматний рис за індійським рецептом вмить зруйнує Ваше звичне уявлення про цей білий злак. Успіх страви багато в чому залежить від вибору правильного рису. Краще всього використовувати басматі – індійський сорт рису, зерно якого має витягнуту форму і щільну структуру. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому солодкуватому смаку басматі прозвали «королем рису». Він володіє високим водопоглинанням і здатний вбирати в себе аромати і запахи всіх інгредієнтів, з якими він готується.

Кількість порцій 3
Час приготування 80 хв

  1. 1. Рис (довгий або басматі) — 200
  2. 2. Рослинна олія — 30 мл
  3. 3. Лавровий лист — 1 г
  4. 4. Кориця палички — 1 шт
  5. 5. Гвоздика — 2 шт
  6. 6. Чорний перець (горошок) — 2 шт
  7. 7. Кмин — 10 г
  8. 8. Вода — 450 мл
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вимити рис і замочити на 1 годину, щоб був розсипчастим.

  2. Нагріти олію в глибокій каструлі з товстим дном (з кришкою). Додати лавровий лист, паличку кориці, гвоздику, кмин і перець.

  3. Через кілька хвилин додати замочений рис і смажити 5 хвилин.

  4. Додати воду і приправити сіллю. Збільшити вогонь. Помішувати якомога рідше, щоб не пом'яти рис.

  5. Коли вода почне випаровуватися зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 5-7 хвилин, поки рис не буде готовий.

  6. Прикрасити нарізаною м’ятою.