Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська весна › Курка з брюссельською капустою
Курка з брюссельською капустою

Курка з брюссельською капустою

Пропонуємо вашій увазі рецепт дуже прекрасної страви. Вона сьогодні може скласти вам чудову компанію в обід або навіть на вечерю. Страва дійсно заслуговує великої уваги, так як вона і дієтична, і неймовірно смачна, і досить ситна в той же час. Куряче мясо дійсно дуже добре поєднується з брюссельською капустою. У рецепті присутній яблучний сидр, який надає деякої пікантності і кислинки страві. Аромат такої смачної страви заполонить всю вашу кухню. Курка з брюссельською капустою подається в якості самостійної страви. Перед подачею страву потрібно прикрасити зеленню і помідорами. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Куряча грудинка — 4 шт.
  2. 2. Оливкова олія — 2 ст. л.
  3. 3. Курячий бульйон — 200 мл.
  4. 4. Яблучний сидр — 50 мл.
  5. 5. Гірчиця — 2 ст. л.
  6. 6. Вершкове масло — 2 ст. л.
  7. 7. Брюссельска капуста — 400 г.
  8. 8. Петрушка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячі грудки посолити, поперчити, підсмажити на добре розігрітій оливковій олії протягом 3-4 хвилин. Запекти м'ясо в духовці, розігрітій до 200°C протягом 10 хвилин.

  2. У каструлю влити 150 мл. бульйону і сидр, довести до кипіння, зменшити температуру і проварити 4 хвилини.

  3. До отриманого соусу додати гірчицю, 1 ст. ложку вершкового масла і нарізану петрушку.

  4. На сковорідці розігріти 1 ст. ложку вершкового масла і столову ложку оливкової олії. Обсмажити брюссельську капусту. Посолити і поперчити за смаком. Долити бульйон, що залишився, накрити кришкою і варити 5 хвилин.

  5. Готову запечену курку подавати з соусом і брюссельською капустою.