Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита вечеря весна › Пончики з броколі
Пончики з броколі

Пончики з броколі

Можливо ви спочатку здивуєтеся, почувши назву такої страви і подумаєте, що це якась нісенітниця. Але ми зуміємо вас переконати в зворотньому. Адже, як можна приготувати пончики з капусти брокколі? - Запитаєте ви. А виявляється можна. Суцвіття капусти брокколі в дріжджовому тісті, приготовані у фритюрі - це дійсно щось неймовірно смачне. М'яке ніжне тісто із золотистою хрусткою скоринкою буде танути у вас в роті. А ніжна і м'яка капуста брокколі всередині тіста вразить вас своїм чарівним смаком і божественним ароматом. Смак такого пончика не описати словами, це дійсно потрібно самому спробувати. Тому ми вам рекомендуємо не втрачати часу, а прямо відправлятися на кухню, щоб приготувати ці повітряні пончики.

Кількість порцій 8
Час приготування 190 хв

  1. 1. Цвітна капуста — 500 г.
  2. 2. Капуста броколі — 500 г.
  3. 3. Сухі дріжджі — 10 г.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Цедра лимону — 8 г.
  6. 6. Цукор — 20 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Олія — 250 г.
  9. 9. Борошно — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку дріжджі розчинити в 1 склянці кипяченої води, додавши щіпку цукру. через 10 хвилин додати просіяне борошно, ще 1 склянку води, яйце, 1 столову ложку цукру, лимонну цедру та сіль. Замісити тісто, накрити. Залишити в теплому місці на дві години.

  2. Потім цвітну капусту та броколі помити, розібрати на невеликі суцвіття. Помістити цвітну капусту у великий друшляк та поставити на кастрюлю відповідного діаметру, заповнену наполовину киплячою водою. Готувати під кришкою 15 хвилин. Так само зварити на пару броколі, 10 хвилин. Дати овочам охолонути.

  3. Розділити тісто на 2 рівні частини. До одної покласти суцвіття цвітної капусти, в іншу - броколі. Обережно перемішати. У великій сковороді розігріти олію. Змащеною олією ложкою брати суцвіття в тісті та, притискаючи другою ложкою, обережно опускати у фритюр. Готувати невеликими порціями, до появи рум'яної скоринки. Викладати шумівкою на паперові рушники.