Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита близькосхідна осінь › Аджика з кабачків
Аджика з кабачків

Аджика з кабачків

Класична аджика прийшла в нашу кухню з далекої Абхазії. Там вона з самого початку готувалася з часнику, перцю і спецій. Але проходить час, винаходиться багато нових рецептів страв і багато господинь теж вирішили не зупинятися на досягнутому. І трішки видозмінили класичний варіант аджики. Тому сьогодні ми маємо такий прекрасний привід, щоб запропонувати вам рецепт аджики з кабачків. І помідори, і кабачки дуже корисні і смачні. І це не дивно, адже, велика кількість пектинів і клітковини, що містяться в цих овочах, стимулює і прискорює процес травлення. А смак аджики виходить дуже ніжний і ні з чим незрівнянний. Всі ці переваги повинні переконати вас у правильності обраної вами страви.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Кабачки — 3 кг.
  2. 2. Олія — 250 мл.
  3. 3. Томатна паста — 10 ст. л.
  4. 4. Сіль — 3,5 ст. л.
  5. 5. Оцет — 4,5 ст.
  6. 6. Часник — 2 шт.
  7. 7. Кріп — 1 пуч.
  8. 8. Червоний перець — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачки очистити, подрібнити блендером і дати настоятися 2 години.

  2. Потім додати в пюре томатну пасту, олію, розведені в 1 ст. води.

  3. Часник, петрушку і червоний перець подрібнити в бледері і додати до кабачків. Також додати оцет і сіль.

  4. Варити аджику 10 хвилин.

  5. Готову аджику розкласти по банках і закатати.