Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка європейська романтична вечеря борошно › Шоколадний кекс із фісташками
Шоколадний кекс із фісташками

Шоколадний кекс із фісташками

Станьте на день кондитером-чарівником і створіть цей диво-десерт. Професіоналом для випічки кексу бути необов'язково, з цим рецептом легко впоратися. Основними і головними критеріями при виборі продуктів повинні бути: фісташки - несолоні, шоколад - тільки гіркий, а цукор використовувати коричневий, в іншому - ніяких заборон (хіба, що в кількості). Декілька тисячоліть тому фісташки використали в їжу як дуже смачні ласощі і корисний продукт, що містить велику кількість антиоксидантів. Всього 10 горіхів достатньо, щоб наситити організм вітаміном В6. В Ірані навіть поклонялися фісташковому дереву, як символу достатку. Шоколад і фісташки відмінний мікс в ніжному десерті, а також прекрасний привід запросити друзів на чашку чаю.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Фісташки — 50 г.
  2. 2. Борошно — 180 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Цукор (коричневий) — 100 г.
  5. 5. Шоколад гіркий — 150 г.
  6. 6. Розпушувач — 10 г.
  7. 7. Сметана — 2 ст. л.
  8. 8. Вершкове масло — 100 г.
  9. 9. Какао — 2 ст. л.
  10. 10. Молоко — 100 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Фісташки очистити. Перекласти в миску. Відставити.

  2. Узяти велику миску. Помістити вершкове масло. Засипати цукром (100 г.). Збити.

  3. У окремій посудині збити трішки яйце. Збиваючи масло, потихеньку, приблизно по 1 ч. л. додати яйце. Потім сметану. Утворити однорідну масу.

  4. Узяти гіркий шоколад (100 г.), розтопити на водяній бані. Додати теплого молока.

  5. Отриману раніше масу засипати просіяним борошном (заздалегідь змішаним з розпушувачем і какао). Збити до утворення однорідної маси.

  6. Додати в тісто розтоплений шоколад і фісташки. Поламати 50 г. шоколаду (цілого) на маленькі шматочки і всипати слідом за фісташками. Вимісити густе тісто.

  7. Розігріти духовку до 180ºС. Форму вистилити кулінарним папером. Викласти тісто. Випікати 45 хвилин в розігрітій духовці.