Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка легкий борошно › Перевернутий сливовий пиріг
Перевернутий сливовий пиріг

Перевернутий сливовий пиріг

Перевернутий пиріг або як його ще називають «тарт татен» є класичним французьким десертом. Виявляється, ця ароматна випічка стала відома світові наприкінці ХІХ століття завдяки сестрам Татен, які спекли з якимись кулінарними помилками на своє здивування такий оригінальний і смачний пиріг для своїх гостей. Незабаром «пиріг навиворіт» став користуватися величезною популярністю далеко за межами провінційного французького містечка Ламотт-Беврон. Класичний рецепт тарт татена готується з карамелізованими яблуками, однак пропонуємо Вам трохи поекспериментувати і спекти перевернутий сливовий пиріг. Солодке тісто ідеально поєднується зі злегка кислуватою соковитою верхівкою.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 180 г
  2. 2. Цукор — 220 г
  3. 3. Цукор ванільний — 30 г
  4. 4. Молоко — 100 мл
  5. 5. Розпушувач — 10 г
  6. 6. Борошно пшеничне — 170 г
  7. 7. Сливи — 600 г
  8. 8. Яйце куряче — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сливи помити, нарізати на четвертинки і видалити кісточки. На сковорідці розтопити вершкове масло, додати цукор. Розтопити цукор, а потім додати сливи. Тушкувати хвилину і зняти з вогню.

  2. Для тіста вершкове масло (130 грам) додати цукор і ваніль. Перемішати, а потім по трохи додати молоко і яйця. Тепер добре збити міксером суміш. Борошно з розпушувачем просіяти і обережно додати в молочну суміш.

  3. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити вершковим маслом. У форму викласти сливи, зверху залити тістом. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.