Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка середній осінь › Рибні котлети по-мексиканськи
Рибні котлети по-мексиканськи

Рибні котлети по-мексиканськи

Мексиканська кухня формувалася багато тисячоліть. Витоки свої вона бере ще спочатку ери існування ацтеків. Кухня відрізняється деякими особливостями, з яких можна виділити достатньо гостру складову страв. Рибні котлети по-мексиканськи покликані, щоб переконати вас у цьому. Вони вас порадують гостреньким і екзотичним смаком. Наявність багато прянощів у страві - це якраз в мексиканському стилі. Наші котлети якраз і містять достатню кількість приправ, тому любителі пряного теж сьогодні будуть у захваті. Тріска риба сама по собі досить суха і прісна. Сік лайма і багато прянощів в даній страві покликані, щоб усунути цю прісність. Вийде дуже смачно.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Риба (тріска) — 500 г.
  2. 2. Цибуля червона — 1 шт.
  3. 3. Зубчик часнику — 1 шт.
  4. 4. Оливкова олія — 45 г.
  5. 5. Кориця мелена — 3 г.
  6. 6. Кмин мелений — 3 г.
  7. 7. Гвоздика — 3 г.
  8. 8. Біла булка — 150 г.
  9. 9. Перець чилі червоний — 1 шт.
  10. 10. Яйце — 1 шт.
  11. 11. Сіль — 15 г.
  12. 12. Сік лайму — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно рибу помити, обсушити. Видалити кістки та порізати на дрібні шматочки. Цибулю дрібно порізати. Часник дрібно порізати. На сковороді розігріти 1-2 столові ложки оливкової олії та обсмажити цибулю до м'якості.

  2. Додати до цибулі часник, корицю, кмин та гвоздику. Готувати ще 30 секунд. Зняти з вогню та перекласти на тарілку. Булку перемолоти в блендері або м'ясорубці у крихту.

  3. Змішати крихту з цибулею. З перчику чилі видалити насіння та дрібно порізати. Змішати рибу, крихту з цибулею, додати дрібно порізаний перчик чилі, яйце, сіль за смаком та 1 столову ложку лаймового соку. Добре перемішати.

  4. Сформувати котлетки. Далі потрібно запекти котлети в духовці, при температурі 180ºС 30-40 хвилин. Попередньо змастивши форму та верх котлеток зовсім невеликою кількістю оливкової олії. Смачного.