Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка легкий новий рік борошно › Кокосово-мигдальні маффіни
Кокосово-мигдальні маффіни

Кокосово-мигдальні маффіни

Маффіни часто називають помилково кексами. З одного боку їх дійсно легко переплутати. Ось тільки справжній кекс має форму хліба, а мафіни дуже маленькі, поміщаються в долоню. Історія походження цього десерту досить давня. Ще в XI столітті у Великобританії французьким словом маффін називали невеликі тістечка, і позначало це слово "м'який хліб". Спочатку маффіни робили із кукурудзяного хліба. Для маффінів існує дуже різноманітна начинка з фруктів, ягід або горіхів. Якраз наші тістечка кокосово-мигдальні. Завдяки горіхам мафіни виходять дуже ароматні, а кокос надає ніжність смаку. Це чудовий десерт до будь-якого свята.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Кокосова стружка — 200 г.
  3. 3. Мигдаль смажений — 50 г.
  4. 4. Розпушувач — 10 г.
  5. 5. Сода — 3 г.
  6. 6. Масло вершкове — 50 г.
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
  8. 8. Молоко кокосове — 150 мл.
  9. 9. Ваніль — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль подрібнити в блендері. Змішати просіяне борошно, кокосову стружку, цукор, мигдаль, розпушувач і соду. Збити кокосове молоко, яйця, розм'якшене масло і ваніль в пухку масу.

  2. З'єднати борошняну і масляну суміші. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 20 хвилин.