Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка торти борошно › Торт "Криольо"
Торт "Криольо"

Торт "Криольо"

Цій чудовий, незвичайний і вишуканий десерт має свого автора і першовідкривача. Його ім'я П'єр Ерме. Про цю страву він згадує у своїй останній кулінарній книзі. І не дивлячись на те, що торт цей трохи складний у приготуванні, все ж він користується надзвичайною популярністю у господинь. Адже найтонший смак шоколадного мусу з м'якими бананами, ароматним імбиром і лимоном підкорять навіть найвибагливіших поціновувачів. Якщо ваш будинок - це царина вічного свята і веселощів, якщо ви обожнюєте приймати гостей у будинку, і серед них маєте вже славу неймовірної господині, а підтримувати звання слід постійно, тоді торт " Криольо" - це те, що вам потрібно.

Кількість порцій 9
Час приготування 180 хв

  1. 1. Борошно мигдальне — 60 г.
  2. 2. Кокосова стружка біла — за смаком
  3. 3. Цукрова пудра — за смаком
  4. 4. Цедра лимона — 1 шт.
  5. 5. Цукор білий — 135 г.
  6. 6. Банани — 10 шт.
  7. 7. Масло вершкове — 40 г.
  8. 8. Цукор тростинний — 25 г.
  9. 9. Лимонний сік — за смаком
  10. 10. Вода — 130 мл.
  11. 11. Вершки 33-35% — 380 г.
  12. 12. Яйця курячі — 4 шт.
  13. 13. Шоколад темний — 350 г.
  14. 14. Імбир свіжий — 3 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 150°C. Збити 3 білка в стійку піну, поступово всипаючи мілкий цукор 35 г. Просіяти цукрову пудру і мигдалеве борошно, додати кокосову стружку. Отриману масу додати до збитих яєць і акуратно перемішати за допомогою силіконової лопатки. Заповнити білковою масою кулінарний мішок із рівною і круглою насадкою. На деко, вистелене пергаментним папером, нанести білковою масою по краях 2 кола діаметром 19 см. Злегка посипати просіяною цукровою пудрою. Дати постояти 10 хвилин. Знову посипати цукровою пудрою і дати постояти ще 10 хвилин. Поставити коржі в розігріту до 150°C духовку 30-35 хвилин. Вийняти коржі з духовки, перекласти на решітку і дати охолонути.

  2. Нарізати 4 банана на кружки товщиною 1 см. Полити лимонним соком. У сковороді на сильному вогні розігріти вершкове масло 20 г. Покласти в нього кружечки банана. Посипати тростинним цукром, швидко підрум'янити (1-2 хвилини) з двох сторін і відкинути на друшляк. Поставити порожню миску для збивання в морозильну камеру на 15 хвилин.

  3. У воду 30 мл. додати цукор 70 г., довести до кипіння і готувати 3 хвилини, температура суміші повинна бути 118°C. Збити в мисці жовтки 3 шт. з цілим яйцем. Не припиняючи збивати жовтки, тоненькою цівкою влити гарячий сироп. Подрібнити шоколад 200 г. і розтопити в каструлі на водяній бані. Зрізати з лимона тонку цедру і дуже дрібно її насікти. Ввести цедру разом із імбиром в розтоплений шоколад. Вийняти миску для збивання з холодильника, влити вершки 250 г. і збити їх до твердих піків. Ввести в вершки шоколад розтоплений, перемішати до однорідності. Додати збиті з сиропом жовтки. Перемішати акуратно знизу вгору. Взяти форму діаметром 20 см. 5 бананів нарізати уздовж товщиною близько 0,5-1 см. З двох сторін добре скропити соком лимона.

  4. На дно покласти перший корж. По колу стінок викласти банани. Мус зібрати в кондитерський мішок. Викласти 1/3 мусу на корж, розрівняти акуратно. Покрити мус кружечками банана. Закрити банани половиною мусу, який залишився, і на нього укласти другий диск торта. Мусом, який залишився, покрити верх торта. Накрити харчовою плівкою і прибрати на ніч у холодильник.

  5. Приготувати шоколадний соус. Подрібнити шоколад 50 г. і висипати його в каструлю з товстим дном. Додати воду 100 мл., вершки 250 г. і цукор, який залишився. Довести до кипіння на слабкому вогні і готувати, помішуючи лопаткою, поки соус не стане густим.

  6. Подрібнити шоколад 100 г. У каструлі з товстим дном довести вершки 80 г. до кипіння. Зняти каструлю з вогню і поступово в гарячі вершки додавати потроху шоколаду, кожен раз добре перемішуючи з центру по колу, збільшуючи радіус. Коли весь шоколад буде додано і розтоплено, остудити масу до 60°C  Після цього додати шматочками розм'якшене вершкове масло 20 г., розмішуючи, як можна менше. Потім, при мінімальному перемішуванні додати шоколадний соус. Маса повинна вийти однорідною. Цю глазур використовувати теплою 35-40°C.

  7. Дістати торт з холодильника, зняти форму. Зверху розподілити глазур по всій поверхні. Дати глазурі трохи застигнути, потім посипати її кокосовою стружкою. Прикрасити кружечками бананів, які залишились, і лимона.