Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти блендер блендер французька весна › Кіш із капустою та чорносливом
Кіш із капустою та чорносливом

Кіш із капустою та чорносливом

Кіш - це страва французької кухні. Являє вона собою відкритий пиріг із листкового тіста. Вперше пиріг приготували в шістнадцятому столітті мешканці з французької місцевості Лотарингії. Зараз існують різні варіації кіша. Начинка теж може бути самою різною - як солодка так і солона. Наш кіш з капустою і чорносливом припаде до смаку всім. Його дуже добре їсти як у гарячому, так і в холодному вигляді. Відмінно буде, якщо ви його подасте до сніданку або вечері. Цей насичений вершковий смак пирога з капустою і чорносливом всім дуже сподобається. Адже, капуста з чорносливом дуже добре поєднуються.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 30 г.
  2. 2. Капуста білокачанна — 700 г.
  3. 3. Мускатний горіх мелений — 3 г.
  4. 4. Чорнослив — 100 г.
  5. 5. Орегано сухий мелений — 5 г.
  6. 6. Сир "Голландський" — 70 г.
  7. 7. Масло вершкове — 170 г
  8. 8. Яйце — 4 шт.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  10. 10. Сіль — 4 г.
  11. 11. Сметана — 200 г.
  12. 12. Рослинна олія — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно масло (150 г.) з борошном натерти або порубати в крихту. Інтенсивно збити яйце (1 шт.) з дуже холодною, майже льодяною водою (40 мл.) та сіллю. Змішати крихту борошна зі збитим яйцем із водою, зібрати тісто в кулю, загорнути у плівку та покласти в холодильник на 1-2 години.

  2. Капусту подрібнити на свій розсуд: можна нашинкувати соломкою або нарізати квадратиками. Дрібно порізану цибулю злегка обсмажити в олії. Додати на сковорідку до цибулі капусту, сіль, перець, мускатний горіх, перемішати та довести до готовності.

  3. Витягнути тісто з холодильнику, розкачати та помістити в змащену вершковим маслом форму для пирога. З тіста зробити бортики, а дно часто наколоти, щоб не роздулося під час випікання. Начинку з капусти, що охолола, покласти в "кошик" з тіста, зверху посипати нарізаним чорносливом (якщо чорнослив зовсім сухий, його потрібно заздалегідь замочити.

  4. Блендером збити яйця (3 шт.) зі сметаною та натертим сиром, додати орегано. Залити начинку отриманою заливкою, запікати при температурі 180°C 50-60 минут до рум'яної скоринки та щільної текстури. Подати пиріг можна теплим замість другої страви або холодним до чаю.