Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка другі страви літо › Грудка індички з соусом барбекю
Грудка індички з соусом барбекю

Грудка індички з соусом барбекю

Індичка - це не тільки традиційна страва американців на день подяки. Хоча американці не дарма вибрали саме цю птицю - вона дуже м'яка і соковита. Немає точного визначення, чому історично склалося, що саме індичку готують до цього свята, але тим не менше така страва виглядає дуже яскраво і химерно. Тому його можна подавати і гостям, як головна страва. Готувати індичку можна не тільки до свят, а й до будь-якого зручного випадку. Соус барбекю додасть легкий смак димку грудці індички і зробить страву солодко-кислою. Що сподобається навіть найвибагливішим гурманам. За такий короткий час приготувати шедевр - це ще один плюс в скарбничку страви.

Кількість порцій 6
Час приготування 105 хв

  1. 1. М'ясо індички (грудинка) — 1 шт.
  2. 2. Коричневий цукор — 30 г.
  3. 3. Кетчуп — 120 г.
  4. 4. Паприка солодка мелена — 30 г.
  5. 5. Зубчик часнику — 6 шт.
  6. 6. Перець чилі — 5 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Кмин — 5 г.
  10. 10. Томатна паста — 400 г.
  11. 11. Цибуля червона — 1 шт.
  12. 12. Мед — 15 г.
  13. 13. Яблучний оцет — 30 г.
  14. 14. Гірка червона паприка — 5 г.
  15. 15. Селера сушена — 15 г.
  16. 16. Французька гірчиця — 5 г.
  17. 17. Оливкова олія — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розморозити грудку індички, якщо вона була замороженою. Розігріти духовку до 180°C. В невеликій мисці змішати разом коричневий цукор, солодку паприку, подрібнений часник (3 зубчики), сіль, кмин, перець чилі та чорний перець. Добре обваляти в цій суміші м'ясо індички та помістити його на решітку духовки. Під решітку краще поставити деко.

  2. Запікати м'ясо індички в духовці протягом 80-90 хвилин. М'ясо індички готове, коли з нього виділяється світлий сік, а м'ясо стало білим. Витягнувши м'ясо індички з духовки, дати йому охолонути.

  3. Тепер потрібно приготувати соус барбекю. Для цього дрібно порізану цибулю помістити на сковорідку та в оливковій олії довести до золотистого кольору. Почергово додавати та перемішувати на малому вогні: подрібнений часник (3 зубчики), селеру, томатну пасту, яблучний оцет, посолити та готувати 20 хвилин. В кінці, хвилин за 5, додати мед, французьку гірчицю (наша гірчиця категорично не підходить), гірку паприку, поперчити. Суміш, що трохи охолонула, продавити через сито. Соус зберігаеться в холодильнику, допускає повторні розігрівання. Сервірувати готову грудку індички краще за все гарячою або теплою із зеленню та барбекю соусом.