Полуничні "змійки"
- 1. Сіль — 3 г
- 2. Яйця — 2 шт.
- 3. Вода — 100 мл
- 4. Борошно — 60 г
- 5. Вершки 35% — 100 мл
- 6. Полуниця — 400 г
- 7. Цукор — 1 ст. л.
- 8. Масло вершкове — 40 г
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Влити воду в сотейник, всипати сіль і цукор, додати вершкове масло. Поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.Борошно заздалегідь просіяти на аркуш цупкого паперу. Як тільки суміш закипить, згорнути папір жолобком й обережно всипати борошно.
Розмішувати, не знімаючи сотейник з вогню, поки тісто не почне легко відділятися від стінок посуду, приблизно 2 хв. Зняти з вогню.Продовжуючи вимішувати тісто, додати спочатку один, потім другий жовток. Якщо тісто вийшло дуже густим, то покласти ще 1 жовток. Тісто готове, коли воно як густа сметана.
Розігріти духовку до 180 ° С. Деко накрити листом пергаменту. Перекласти тісто в кулінарний пакет і викласти його на деко у вигляді чотирьох англійських букв "S".Поставити деко зі "змійками" в духовку і випікати 15 хв.
Готові "змійки" остудити і розрізати кожну на 2 поздовжні частини.
Вершки збити з цукром в пишну піну. Полуницю вимити, обсушити і нарізати тонкими пластинами. 4 великі ягоди з листочками відкласти. Намастити нижні і верхні частини "змійок" збитими вершками. Зверху покласти полуницю - так, щоб одна пластина трохи накладалась на іншу.
Скласти верхні і нижні частини. З відкладених ягід зробити "голови" змійок. Для цього зверху кожної ягоди зробити невеликий надріз. Один листочок тонко нарізати. Вкласти в надрізи по 2 смужки з листочка. Покласти ягоди листочками до "тулубу", із залишків збитих вершків зробити "оченята".