Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка легкий французька осінь › Кіш-лорен з беконом і спаржею
Кіш-лорен з беконом і спаржею

Кіш-лорен з беконом і спаржею

Кіш - це страва, яке зародилася у Франції. Кіш являє собою пиріг. А кіш-лорен - це пиріг, який поширений у французькій місцевості - Лотарингії. Кіш являє собою відкритий пиріг, який готується з листкового тіста. Зараз у французькій кухні існують різноманітні варіації кіша. Але сьогодні ми вам хочемо порекомендувати приготувати прекрасний кіш-лорен з беконом і спаржею. Така страва дуже ситна і смачна. Такій страві зрадіють всі ваші домашні або гості, яких ви запросили. До речі, такий пиріг відмінно підійде в якості основної страви для теплих, домашніх, дружніх посиденьок. І готується такий чудовий пиріг недовго.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Зелена спаржа — 8 стебел
  2. 2. Яйця — 5 шт.
  3. 3. Олія соняшникова — 1 ст. л.
  4. 4. Вершки — 250 мл.
  5. 5. Молоко — 150 мл.
  6. 6. Твердий сир — 150 г.
  7. 7. Мускатний мелений горіх — 1 щіпка
  8. 8. Борошно — 150 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Сметана — 2 ст. л.
  11. 11. Вершкове масло — 100 г.
  12. 12. Бекон — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти. Додати сіль, 2 яйця, сметану і нарізане кубиками масло. Вимісити тісто, скачати в кулю, загорнути в плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.

  2. Спаржу очистити від шкірки, варити в киплячій підсоленій воді 4 хвилини. Відрізати головки. Стебла нарізати невеликими шматочками.

  3. Сир натерти. Збити 3 яйця з вершками і молоком. Додати в суміш подрібнену спаржу, половину сиру і мускатний горіх. Ще раз збити.

  4. Розігріти духовку до 180°C. Деко змастити соняшниковою олією. Тісто розкачати, укласти у форму для випічки так, щоб були закриті дно і бортики. Влити молочно-сирну суміш. Зверху розкласти головки спаржі та дрібно порізаний бекон. Посипати сиром і випікати 40 хвилин.