Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка легкий фрукти обід › Лимонне печиво
Лимонне печиво

Лимонне печиво

Як можна не любити лимонне печиво? Знайти таку людину просто неможливо, адже всім до душі цей легкий аромат цитруса, розсипчасте пісочне тісто і золотиста хрустка скоринка. Пропонуємо і Вам насолодитися цією простою у приготуванні сонячною лимонною випічкою. Смачне, м'яке, ніжне печиво – те, що потрібно для домашнього чаювання в сімейному колі або прийому гостей. І настрій піднімете, і порадуєте близьких цим маленьким кулінарним шедевром. Після випікання дайте печиву трохи охолонути і присипте (або обваляйте) його в цукровій пудрі. І маленька порада наостанок: щоб випічка залишалася розсипчастою і свіжою, зберігайте її в закритому вигляді.

Кількість порцій 12
Час приготування 35 хв

  1. 1. Масло вершкове — 240 г
  2. 2. Куряче яйце — 1 шт.
  3. 3. Борошно — 2,5 ст.
  4. 4. Сода харчова — 0,5 ч. л.
  5. 5. Цукрова пудра — 360 г
  6. 6. Лимон — 100 г
  7. 7. Розпушувач — 0,5 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 175°С. Застелити дека пергаментом.

  2. Збити у великій мисці міксером розм'якшене масло з цукровою пудрою.

  3. Додати яйце і лимонний сік, збити до пишної маси.

  4. Додати борошно, розпушувач, соду і цедру лимона. Збивати на низькій швидкості, щоб все добре змішалося.

  5. Викласти тісто на дека порціями по 1 ст. ложці на відстані 5 см один від одного.

  6. Випікати 10-12 хвилин, поки печиво не почне злегка підрум'янюватися по краях.

  7. Дати охолонути на деках пару хвилин, потім викласти на решітку і повністю охолодити.