Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка важкий духовка › Торт лимонний
Торт лимонний

Торт лимонний

Хто не любить підсолодити собі життя шматочком ніжного, солодкого, ароматного і такого улюбленого з дитинства торта? І бажано шматочок якомога більший. Торт лимонний, здається, входить до переліку улюблених десертів кожного. Він настільки ніжний, що не просто тане в роті, а перетворюється на легку масу радості, щастя і посмішок. Білий шоколад дарує десерту вишуканий аромат, а лимонна цедра додає кислинку, яка і робить його несхожим на інших кулінарних братів. Шматочок торта легко підніме настрій після виснажливого робочого дня, налаштує на позитив, розслабить і змусить забути про проблеми. Та й про які проблеми можна думати, коли поруч він, улюблений лимонний торт...

Кількість порцій 6
Час приготування 180 хв

  1. 1. Цукор — 300 г.
  2. 2. Цедра лимона — 1 шт.
  3. 3. Борошно — 225 г.
  4. 4. Патока — 5 г.
  5. 5. Яйця — 7 шт.
  6. 6. Лимон — 5 шт.
  7. 7. Масло вершкове — 195 г.
  8. 8. Харчовий барвник — 2 г.
  9. 9. Кондитерська мастика — 50 г.
  10. 10. Розпушувач — 3 ч. л.
  11. 11. Вершки — 100 мл.
  12. 12. Шоколад білий — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати ганаш-крем. Для цього потрібен білий шоколад і вершки в співвідношенні 2:1. Подрібнити шоколад. Потім дати вершкам закипіти. Зняти каструлю з вогню і додати до вершків шоколад. Помішувати до розчинення шоколаду.

  2. Перелити крем в піалу і щільно закрити його харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка. Прибрати крем в холодильник мінімум на 3 години.

  3. Для коржів потрібно взяти розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно і лимон. Зняти цедру і видавити сік одного лимона. У велику миску скласти всі потрібні для тіста інгредієнти: розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно, цедру і сік лімона. Перемішати все, потім збити тісто міксером. Викласти тісто у форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 3 коржа.

  4. Приготувати класичний лимонний крем. Для його приготування потрібно взяти: лимони, яйця, цукор, вершкове масло.Перемішати цедру лимона з цукром. Додати лимонний сік, яйця. Перемішати. Перелити суміш у каструлю. Додати шматочок вершкового масла. Поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння. Постійно перемішувати.

  5. Рясно змастити кремом нижній корж. Аналогічно зробити з рештою коржів. Верх крем не змащувати. Дістати охолоджений ганаш. Змастити верх і боки торта шоколадним ганашем.

  6. Для цукрових квітів взяти мастику, барвник і патоку. На присипаній цукровою пудрою поверхні розгорнути невелику пластинку пофарбованої мастики. Зробити надрізи з однієї сторони. Далі скачати пластину трубочкою. Для надійного «склеювання» пелюсток використати патоку на кінчику зубочистки. Відрізати біля основи квітки зайву мастику. Таким чином зліпити потрібну кількість квітів і залишити їх сушитися кілька годин у закритому контейнері при кімнатній температурі.

  7. Після цього викласти зроблені квіти на торт.