Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка важкий борошно осінь › Краківський сирник
Краківський сирник

Краківський сирник

Рецепт краківського сирника дуже схожий на рецепт чіз-кейка. Власне, це і є чіз-кейк, тільки от назва залишилася наша, більш зрозуміла. Як і будь-яка вигадлива і вишукана страва, краківський сирник займе у вас не так уже і мало часу і сил, тому до сімейної повсякденної вечері його навряд чи приготуєш, хіба що у вас достатньо вільного часу. Але ось до свята ця страва буде в самий раз. По-перше, як будь чіз-кейк, він дуже м'який і повітряний. По-друге, виглядає він досить презентабельно і цікаво, особливо квадратики зі смужок тіста і глазурі. А якщо ще й прикрасити будь-якими фруктами, то отримаємо справді чудову страву.

Кількість порцій 6
Час приготування 130 хв

  1. 1. Борошно — 250 г.
  2. 2. Цукрова пудра для тіста — 100 г.
  3. 3. Цукрова пудра для глазурі — 150 г.
  4. 4. Масло вершкове для тіста — 125 г.
  5. 5. Масло вершкове для сиру — 100 г.
  6. 6. Яйце для тіста — 1 шт.
  7. 7. Яйця для сиру — 8 шт.
  8. 8. Цукор — 250 г.
  9. 9. Кисломолочний сир — 1 кг.
  10. 10. Крохмаль картопляний — 3 ст. л.
  11. 11. Родзинки — 100 г.
  12. 12. Лимон — 1 шт.
  13. 13. Цукор ванільный — 2 пакета
  14. 14. Жовток яєчний (для змащування пирога) — 1 шт.
  15. 15. Білок яєчний (для глазурі) — 1 шт.
  16. 16. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розм'якшене масло (125 г.) добре розтерти з цукровою пудрою (100 г.). В отриману масу додати 1 яйце, 1 пакетик ванільного цукру. Потім додати борошно, змішане з розпушувачем і замісити тісто.

  2. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.

  3. Для начинки 8 яєць розділити на білки і жовтки. Білки збити, наприкінці збивання додати 50 г. цукру.

  4. Кисломолочний сир добре розтерти блендером з маслом (100 г.), цукром (200 г.) і ванільним цукром (1 пак.) до стану крему. Поступово вводити 8 жовтків, не припиняючи розтирати. Повинна вийти однорідна масса. Після цього додати в неї збиті білки, 3 ст. л. крохмалу, родзинки і обережно перемішати ложкою.

  5. Від тіста відокремити третю частину і відправити її назад в холодільник. Тісто, яке залишилось, розкачати в тонкий пласт, укласти в злегка змащену маслом форму. Злегка запекти його в розігрітій до 170°C духовці протягом 15 хвилин.

  6. На запечене тісто викласти творожну масу. Тісто, яке залишилось у холодильнику, тонко розкачати, вирізати смужки і викласти на сир. Змастити пиріг жовтком і випікати при температурі 170°C 50-60 хвилин.

  7. Для глазурі розтерти 150 г. цукрової пудри з 1 яєчним білком. Поступово додавати лимонний сік і продовжувати розтирати, поки не вийде однорідна біла маса.

  8. Залити пиріг прямо у формі і поставити в холодильник на пару годин.