Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Козацькі "січеники"

Козацькі "січеники"

Вже з назви можна судити, що це наша національна і досить древня страва. Готувати її можна з будь-якого м'яса, яке у вас є або яке любите. Головне ж не в цьому. А в тому, що січеники трохи схожі на котлети, але у перших фарш перемішують з омлетом. Це робить страву ще більш ситною. Ну а панірувальні сухарі надають приємну хрустку скоринку, від якої течуть слинки вже під час приготування страви. Якщо ви хочете зарядитися справжньою козацькою силою, тоді швидше приступайте до приготування цієї страви. Перед подачею січеники можна полити якимось соусом або сметаною.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Телятина (свинина, баранина) — 500-600 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Яйця — 4 шт.
  4. 4. Панірувальні сухрі — 1 пачка
  5. 5. Сало — 50 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Рослинна олія — 100-200 мл.
  8. 8. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо дрібно посікти, посолити і поперчити.

  2. Розігріти сковорідку і відправити витоплюватися сало (знадобиться тільки жир).

  3. Порізати дрібно цибулю і додати її до жиру. Обсмажити до прозоро-золотистого кольору.

  4. Збити 3 яйця і вилити до цибулі, посолити і поперчити. Приготувати м'яку яєчню.

  5. Омлет трохи остудити і викласти його на дошку, дрібно посікти.

  6. Потім все змішати і дуже добре відбити.

  7. Сформувати котлетки, кожну добре відбити. Збити одне яйце, вмочити в ньому кожен січеник, і потім обкачати в сухарях. Так зробити із усіма котлетами. Обсмажити всі котлетки.

  8. Січеники перекласти у форму для запікання і накрити фольгою. Поставити на півгодини в духовку (температура 175°С).