Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка середній м'ясо зима › Яловичина «Веллінгтон» із беконом
Яловичина «Веллінгтон» із беконом

Яловичина «Веллінгтон» із беконом

Яловичина "Веллінгтон" - це страва англійської кухні, яка являє собою шматок яловичої вирізки, запеченої разом з паштетом із грибів у листковому тісті. Яловичина «Веллінгтон» із беконом - страва до святкового столу. Великий шматок вирізки в тісті дійсно буде дуже ефектно виглядати на святковому столі. Можливо і порційне приготування яловичини за цим рецептом: невеликі індивідуальні шматочки філе, запечені в тісті. Яловичу вирізку бажано вибирати з жировими прожилками. Перед нарізкою готовому м'ясу потрібно дати "полежати" при кімнатній температурі приблизно 10 хвилин. До столу яловичина "Веллінгтон" подається як основне блюдо, наприклад, із запеченою картоплею на гарнір.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Жовток яєчний — 2 шт.
  2. 2. Філе яловиче — 400 г.
  3. 3. Гриби — 400 г.
  4. 4. Бекон — 200 г.
  5. 5. Гірчиця — за смаком
  6. 6. Тісто листкове — 200 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Олія оливкова — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до температури 200°C. М'ясо натерти сіллю і перцем.

  2. Розігріти сковороду, налити оливкову олію, обсмажити м'ясо з обох сторін по 1,5 хвилини з кожної. Зняти з вогню, змастити м'ясо гірчицею. Остудити.

  3. Гриби нарізати, посолити і поперчити за смаком, подрібнити за допомогою блендера.

  4. Викласти грибне пюре на розігріту сковороду, випарувати рідину.

  5. Застелити поверхню столу харчовою плівкою, викласти на плівку скибочки бекону, так щоб кожна наступна трохи накривала попередню. Зверху розподілити по бекону грибну суміш.

  6. У центр викласти м'ясо, загорнути в рулет. Зав'язати кінці плівки. Покласти в холодильник на 15 хвилин.

  7. Тісто розкачати в квадрат, змастити жовтком краї і середину. Дістати рулет із холодильника, викласти посередині квадрата із тіста. Загорнути тістом м'ясо, защипнути краї. Змастити зверху жовтком, випікати в духовці 35-40 хвилин.