Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка плита французька літо › Французький яблучний пиріг з карамеллю
Французький яблучний пиріг з карамеллю

Французький яблучний пиріг з карамеллю

Французький яблучний пиріг з карамеллю можна сміливо назвати десертом богів. Пиріг особливий тим, що дуже приємний, ніжний на смак. Його м'яке, повітряне тісто не залишить нікого байдужим. Ви будете насолоджуватися справжніми карамелевими яблуками, які будуть танути в роті. Саме в цей момент ви відчуєте всю романтику і ніжність Франції. Адже не дарма пиріг носить саме таку назву. Якщо ви хочете відчути себе Афродітою або зробити зі свого коханого справжнього бога, тоді вам варто приготувати цей пиріг. Старання, витраченні на випічку цього десерту, не залишаться непоміченими.

Кількість порцій 8
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Масло вершкове — 300 г.
  3. 3. Вода — 50 мл.
  4. 4. Лимон — 1 шт.
  5. 5. Пудра цукрова — 175 г.
  6. 6. Яблука — 1,5 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти і з'єднати з вершковим маслом (75 г. залишити). Змішати воду з лимонним соком. Додати до борошна і замісити тісто.

  2. Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні, загорнути у плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Яблука помити, очистити, видалити серцевину і нарізати на скибочки. Збризнути їх лимонним соком, щоб не потемніли.

  3. У каструлю налити воду і додати 100 г. цукру. На повільному вогні нагрівати, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору. Форму для випічки змастити маслом і вилити карамель, а зверху покласти скибочки масла і цукор.

  4. Розігріти духовку до 180°C градусів. На карамель і масло викласти скибочки яблук. Зверху покласти тісто. Випікати в розігрітій духовці близько 40 хвилин.