Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка хелловін торти обід › Торт до Хелловіну "Кладовище"
Торт до Хелловіну "Кладовище"

Торт до Хелловіну "Кладовище"

Скоро Хелловін, а значить, потрібно як слід підготуватися до вечірки. Всі пам'ятають про гарбузи, свічки та вбрання. А от варто подбати і про похмурий святковий стіл. Торт до Хелловіну «Кладовище» приведе у захват кожного і стане головною прикрасою столу. Коли ще готувати такий десерт, якщо не на Хелловін? Не дивлячись на свою страхітливу назву, торт дуже приємний і ніжний на смак. Аромат кориці в поєднанні з шоколадом і медом поманить у ваш будинок безліч гостей і "задобрить духів". Вдало доповнять торт запалені свічки. Подавайте десерт ближче до півночі, і нехай всі ваші гості посміхаються, поїдаючи ніжні і солодкі "надгробки".

Кількість порцій 6
Час приготування 85 хв

  1. 1. Вершки — 160 г.
  2. 2. Мед — 30 г.
  3. 3. Шоколад — 300 г.
  4. 4. Вершкове масло — 250 г.
  5. 5. Борошно — 600 г.
  6. 6. Пекарський порошок — 20 г.
  7. 7. Сода — 5 г.
  8. 8. Сіль — 3 г.
  9. 9. Мелена кориця — 10 г.
  10. 10. Мускатний горіх — 5 г.
  11. 11. Мелена гвоздика — 3 г.
  12. 12. Коричневий цукор — 380 г.
  13. 13. Яйце — 4 шт.
  14. 14. Кефір — 180 г.
  15. 15. Пюре із гарбуза — 290 г.
  16. 16. Імбир — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. В одній мисці змішати борошно, пекарський порошок, соду, імбир, мускатний горіх та гвоздику. В іншій мисці збити міксером масло та цукор (2-3 хвилини). Додати яйця, збиваючи масу після кожного доданого яйця. Знизити швидкість збивання до найнижчої та почергово додавати до тіста суміш борошна та кефір невеликими порціями, починаючи та закінчуючи борошном.

  2. Додати гарбузове пюре, збити до однорідної маси. Змастити вершковим маслом глибоку форму для випікання та викласти її пергаментним папером, котрий також змастити вершковим маслом та злегка присипати борошном. Вилити тісто в підготовлену форму.

  3. Розігріти духовку до 180°С. Випікати до золотистого кольору близько 40 хвилин. перевірити на готовність зубочисткою. Дати охолонути у формі 15 хвилин, потім витягнути, зняти папір та дати охолонути повністю.

  4. Викласти корж на тарілку або тацю, застелену папером для випікання. Приготувати шоколадну глазур. Для цього змішати вершки та мед в маленькій кастрюлі, довести тільки до кипіння і відразу зняти з вогню. Додати шоколад та перемішати до однорідної маси.

  5. Залити корж теплою шоколадною глазур'ю. За допомогою невеликої лопаточки рівномірно розподілити глазур зверху коржа, даючи їй вільно стікати вниз по боках торта.

  6. Дати торту просочитися за кімнатної температури чи в холодильнику, якщо торт був приготований заздалегідь. Перед подачею на стіл посадити на торт 6 шматочків хрустких "надгробків".