Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти духовка духовка азіатська обід › Бананова запіканка
Бананова запіканка

Бананова запіканка

Всі чули про запіканки з сиру, наприклад. Але що робити, коли хочеться порадувати своїх близьких чимось новеньким і смачним? Хочете щось незвичайне? У такому разі, вам до нас! Бананова запіканка, яку ми вам пропонуємо, точно сподобається всім своїм м'яким і ніжним смаком. Адже хто ж з дітей не любить банани?! А якщо вони ще й так смачно запечені в духовці, і запіканка так апетитно пахне! І можливо вона і не дуже святково виглядає, але її цілком можна подавати і на стіл гостям, або ж побалувати себе за чашкою чаю з подругою. Це дуже ніжна запіканка, від якої будуть у захваті дорослі і діти.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Стиглі банани — 4 шт.
  2. 2. Цукрова пудра — 1 ст.
  3. 3. Невеликий багет — 1 шт.
  4. 4. Кокосове молоко — 250 мл.
  5. 5. Корінь імбиря — 2 см.
  6. 6. Палочка ванілі (або ванілін) — 1 шт.
  7. 7. Цедра лайма — половина
  8. 8. Розтоплене вершкове масло — 4 ст. л.
  9. 9. Рослинна олія — 2 ст. л.
  10. 10. Кокосова стружка — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Банани очистити, розрізати кожен уздовж і потім ще кожну половинку вздовж на 2 частини. Розігріти в сковороді олію і обсмажити банани з усіх боків по 2 хв.

  2. Корінь імбиру очистити, дрібно нарізати. Паличку ванілі надрізати, прибрати насіння. Перемішати половину цукрової пудри з бананами, а решту - додати в кокосове молоко разом з ванільною паличкою та імбиром.

  3. Поставити кокосове молоко на вогонь і нагрівати, поки цукрова пудра повністю не розчиниться. Додати цедру лайма, прогріти молоко ще 2 хв. і зняти з вогню.

  4. Багет нарізати тонкими скибочками і рясно полити кокосовим молоком.

  5. Розігріти духовку до 170°С. Змастити вершковим маслом форму. Викласти в неї шар бананів, зверху - шар хліба. Повторити шари до заповнення форми, останній шар повинен бути з хліба.  Збризнути запіканку рештою вершкового масла і випікати 1 год.

  6. Кокосову стружку обсмажити протягом 1-2 хв. на сухій сковорідці. Дати запіканці охолонути, перевернути на тарілку і зняти форму. Посипати запіканку кокосовою стружкою.